Innowacje i Technologie

rockwool polska (Wyróżnienie)

Projekt odwołuje się do budownictwa zrównoważonego. Cel to ograniczenie śladu węglowego. Zostawiamy to co dobre, dodajemy elementy, które poprawiają funkcjonalność i bezpieczeństwo. Plan zakładał, że bryła budynku nie zmieni się. Elewację wykonano metodą system na system aplikowaną bez konieczności zrywania istniejącej. Bryłę wykończono łącząc rozwiązania Rockwool, płyty Rockpanel oraz tynk. Zewnętrzne lamele ograniczają nagrzewanie budynku. W przestrzeń międzystropową wdmuchano granulat, poprawia to komfort termiczny. Budynek ogrzewa ciepło resztkowe z produkcji. Chłód dostarcza centralna klimatyzacja z funkcją klimakonwektora. O jakość powietrza dba wentylacja mechaniczna z rekuperacją. Prąd do chłodzenia bilansuje fotowoltaika. Oświetlenie regulują czujniki. Czujniki na korytarzach i klatkach schodowych rozświetlają drogę. W biurach stawiamy na komfort. Zastosowane rozwiązania sprawiają, że dźwięk nie przytłacza. Pracownik w budynku potrzebuje jedynie telefonu z aplikacją.

PHOTOS

Patronat honorowy IV edycji konkursu

Patroni medialni IV edycji konkursu